[27-11-2012]

Teylingen en Lissen maken kinderen wegwijs met OV

Bron: Vol|Nieuws.nl

Lisse / Teylingen - De gemeenten Teylingen en Lisse bieden leerlingen van scholen voor speciaal onderwijs het unieke lespakket OV4U aan. Wethouder Kees van Velzen van de gemeente Teylingen en wethouder Adri de Roon van de gemeente Lisse reiken op 28 november om 10.30 uur het eerste lespakket uit aan mevrouw Joke Tebeest, intern begeleider van het Duin in Noordwijk.

OV4U is een idee van Mobycon. Dit bedrijf bedacht een lesmethode rondom de thema’s verkennen, plannen en doen. Onder het motto ‘jong geleerd, oud gedaan’, maken kinderen door dit lespakket al op jonge leeftijd kennis met het openbaar vervoer. De lessen bieden hen wellicht de kans om als zelfstandig gebruiker op een verantwoorde en veilige manier deel te nemen aan het verkeer. Bijdrage aan zelfredzaamheid en sociale vaardigheden. Het doel van OV4U voor speciaal onderwijs is het vergroten van de zelfredzaamheid en sociale vaardigheden van leerlingen. Op een speelse manier maken kinderen in het speciaal onderwijs kennis met diverse aspecten van het openbaar vervoer zoals dienstregelingen, kaartjes en de werking van een openbaar vervoerbedrijf. Mobiliteit vergroot de maatschappelijke participatie. Deze participatie heeft betrekking op wonen, werken, opbouwen en onderhouden van vriendschappen, relaties en vrijetijdsbesteding. OV4U bevordert het zelfvertrouwen van de kinderen waardoor een positief zelfbeeld ontstaat. 

 
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl