[20-09-2012]

OV4U in Achterhoek en Rivierenland wordt vervolgd

Vervoerder Arriva laat opnieuw dit schooljaar (2012-2013) groep 8 klassen van basisscholen in de regio Achterhoek en Rivierenland kennismaken met het openbaar vervoer (OV) via het lespakket OV4U. OV4U is een op maat gemaakt lespakket dat over alle facetten van het openbaar vervoer gaat. Basisscholen in de Achterhoek en Rivierenland kunnen het lespakket gratis bestellen. Bovendien ontvangt iedere school voor alle leerlingen die deelnemen aan de OV4U-lessen een OV-chipkaart met een reissaldo van € 10,-. 

Het doel van OV4U is om kinderen, in de bovenbouw van het basisonderwijs, een brede blik op mobiliteit te geven. Hierdoor worden zij zelfstandiger in hun mobiliteit. Dankzij OV4U, een methode van theorie en praktijk in één, leren kinderen in vijf lessen het openbaar vervoer én de OV-chipkaart kennen en gebruiken.

Het afgelopen jaar hebben al 40 basisscholen met ruim 1.000 leerlingen uit de Achterhoek en Rivierenland met succes gewerkt met OV4U.

Om het de leerkracht nog makkelijker te maken, kan er (beperkt) gebruik gemaakt worden van een ervaren gastdocent die de OV4U-lessen dan zal verzorgen.  
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl