[09-08-2011]

Gratis lespakket OV4U in Gelderland!

Ouders brengen hun kind steeds vaker met de auto naar school. Zou het openbaar vervoer naast de fiets geen mooi alternatief zijn? Kunnen kinderen wel afwegen welk vervoermiddel ze wanneer gebruiken? Weten ze hoe de OV-chipkaart werkt? Waar kunnen kinderen dit beter leren dan spelenderwijs op hun eigen basisschool?

Daarom stellen Arriva en Syntus het lespakket OV4U voor basisscholen in Gelderland in de regio Achterhoek, Rivierenland en Veluwe beschikbaar. Het is een op maat gemaakt lespakket dat over alle facetten van het openbaar vervoer gaat. Basisscholen in de Achterhoek, Rivierenland en Veluwe kunnen het lespakket gratis bestellen. Bovendien ontvangt iedere school voor alle leerlingen die deelnemen aan de OV4U-lessen een OV-chipkaart met een reissaldo van € 10,-.

Het doel van OV4U is om kinderen in de bovenbouw (groep 8) een brede blik op mobiliteit te geven. Hierdoor worden zij zelfstandiger in hun mobiliteit. Dankzij OV4U, een methode van theorie en praktijk in één, leren kinderen het openbaar vervoer én de OV-chipkaart kennen en gebruiken. In vijf lessen worden kinderen wegwijs gemaakt met én in het openbaar vervoer. 

De afgelopen twee jaar hebben al ruim 6.000 leerlingen uit provincie Gelderland gewerkt met OV4U. Uit de evaluatie blijkt dat leerlingen én docenten enthousiast zijn over de lessen! De leerlingen vinden OV4U leuk, makkelijk en ook nog eens nuttig. 

Om het de leerkracht nog makkelijker te maken, kan er (beperkt) gebruik gemaakt worden van een ervaren gastdocent, die de OV4U-lessen dan zal verzorgen. Hier mag gratis gebruik van worden maken. De deelname is ons doel. 

Scholen kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Irene Janssens van Mobycon via (073) 523 10 65 of mail uw deelname naar: info@OV4U.nl.

Reageer snel, want er is een beperkt aantal lespakketten beschikbaar!   
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl