[05-09-2007]

OV4U ook geschikt voor andere doelgroepen

Hoe raak ik wegwijs in het openbaar vervoer ter plaatse, hoe kom ik aan reisinformatie en aan kaartjes? Op zulke vragen blijven veel ouderen het antwoord vaak schuldig. Daardoor blijven ze ofwel 'hangen' aan de auto of belanden in een sociaal isolement. In een cursus van twee dagdelen (eerst theorie en dan de straat op), te beginnen op twee à drie locaties, wil Mobycon uitkomst bieden.

Het adviesbureau ontwikkelde voor ouderen het lesprogramma 'OV-voor-U'. Dat klinkt wat netter en beschaafder dan het Engelstalige 'OV4U', de pilot waarmee Mobycon sinds drie jaar letterlijk en figuurlijk school maakt en waarop nu voor andere doelgroepen wordt voortgeborduurd.

Gestart op twee Delftse basisscholen heeft 'OV4U' als primaire vorm van 'Travel Training' onder deze doelgroep inmiddels zijn vleugels wijd uitgeslagen. Mobycon is er nu actief mee op ruim 200 basisscholen. De meeste, zo'n 150, in Gelderland en verder nog op veel scholen in de stad Groningen, in het noordwesten van de provincie Utrecht en het Stadsgewest Haaglanden.

Oud of jong, de didactische kern en de formule van 'Travel Training' zijn gelijk. De lesprogramma's worden voor diverse doelgroepen qua taalgebruik en lokale situaties op maat gesneden. Andere doelgroepen die wellicht nog over de mentale ov-drempel moeten worden getild zijn allochtonen of middelbare scholieren.


 
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl