[18-03-2009]

Scholieren stappen in OV dankzij OV4U

In Rivierenland zijn 50 basisscholen aan de slag gegaan met OV4U, een lespakket waarmee leerlingen van groep 8 spelenderwijs kennismaken met het openbaar vervoer. Opdrachtgever hiervoor is de provincie Gelderland die het samen met Arriva mogelijk maakt dat de leerlingen het openbaar vervoer ook kunnen ervaren met een 5x dagkaart van Arriva.

Na vijf lessen zijn de leerlingen in staat om zelf met het openbaar vervoer te reizen. Ze kunnen hun reis verkennen, plannen én doen! Doel van het initiatief is leerlingen zelfstandig grotere afstanden te laten afleggen. Zeker met het oog op de middelbare school waar de meeste komend schooljaar naartoe zullen gaan. Bovendien is de achterbankgeneratie van nu, de reizigersgroep van de toekomst en het is goed om hen nu al de keuze voor OV mee te geven, naast die van de auto en de fiets.

Mobycon heeft het lespakket OV4U ontwikkeld en op maat gemaakt voor Rivierenland. Ook hebben zij freelance docenten getraind, die heel enthousiast zijn over de lessen tot nog toe. De meeste scholen hebben het lespakket met docent aangevraagd, zodat zij zich er zelf niet in hoeven te verdiepen. De reacties hierop zijn heel positief.


 
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl