[03-05-2009]

OV4U een succes in Rivierenland

Provincie Gelderland heeft samen met vervoerder Arriva in het schooljaar 2008/2009 actie gevoerd met OV4U in Rivierenland. Op 17 april heeft Marijke van Haaren (gedeputeerde voor de provincie Gelderland) en Anne Hettinga (directeur van Arriva) het startsein voor de eerste OV4U-les gegeven. Zoals de provincie al hoopte was er een grote belangstelling van de scholen waardoor het een geslaagde actie is geworden en leerlingen goed voorbereid van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Naast het lespakket ontving iedere leerling uit groep 8 een 5-rittenkaart waarmee de leerlingen vijf gratis reizen konden maken en hiermee de ervaringen in de praktijk kunnen brengen. Uit de evaluatie bleek dat de meerderheid van de leerlingen én docenten enthousiast zijn over de OV4U lessen. Ze gaven aan dat ze de lessen leuk, makkelijk en ook nog eens nuttig vonden! 

Het project is donderdag 16 juli 2009 afgesloten met de prijsuitreiking voor het beste reisverslag. De winnaar van het reisverslag is Thijs de Leeuw van de St. Odradaschool in Alem. 
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl