[01-07-2010]

OV4U Prijzen uitgereikt

Melissa Topuz (1e prijs) en Debbie de Bree (2e prijs) kregen woensdag 30 juni 2010 uit handen van Marijke van Haaren een iPod Nano, respectievelijk een iPod shuffle overhandigd die zij hadden gewonnen in het kader van het OV4U project. 
De provincie is in 2009 gestart met het lesproject OV4U om leerlingen uit groep 8 van de basisschool kennis te laten maken met het openbaar vervoer. Met deze kennis als basis raken ze vertrouwd met diverse facetten van het OV zoals dienstregelingen, de OV-chipkaart en de werking van het OV-bedrijf. Zo leren ze hoe ze zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen. 

Eigen reisplan 
In de laatste les hebben de kinderen een ‘OV-excursie’ gemaakt in de vorm van een (culturele) excursie of schoolreis. Ze moesten daarvoor zelf hun reisplan maken en uitzoeken hoe zij met bus en trein op hun bestemmingen konden komen. Tijdens de reis konden de leerlingen ervaren hoe het reizen met de OV-chipkaart in de praktijk gaat. Hierover maakten zij later een reisverslag en de drie beste reisverslagen konden daarmee een prijs winnen. 

Bijzondere ervaring 
Melissa en Debbie zitten op de basisschool de Rietborg in Terborg en Yvette, die helaas niet bij de uitreiking kon zijn maar ook een tweede prijs heeft gewonnen, zit op basisschool Pancratius in Brummen. Melissa: 'Ik vond het een bijzondere ervaring en ook om op het provinciehuis te zijn.' Waar Debbie nog aan toevoegde: 'En ik heb er ook veel van geleerd!' 

(bron: 
www.gelderland.nl)


 
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl