[19-11-2010]

OV4U in het nieuws

Vijftien leerlingen van de Klimopschool in Middelburg hebben gisteren een certificaat gekregen voor zelfstandig reizen met het openbaar vervoer. Zij zijn de eersten in Zeeland die zo'n diploma hebben gekregen. 

Op de Klimopschool zitten kinderen die zeer moeilijk kunnen leren. Vaak zitten ze tot hun twintigste op die school. Vanaf hun vijftiende moeten ze vaker met het openbaar vervoer reizen omdat ze bijvoorbeeld elders in de provincie stage gaan lopen. Vaak zijn ze afhankelijk van speciaal leerlingenvervoer, of van hun ouders en de fiets.

Reizen met bus en trein is nieuw voor ze. Om ze te leren hoe dat werkt zodat ze daar zelfstandig gebruik van kunnen maken, is een speciaal lessenpakket ontwikkeld. Dat is gedaan door Mobycon. Het pakket heet OV4U, een afkorting van openbaar vervoer voor u. 

Middelburg is de eerste gemeente in Zeeland die aan dit project meedoet. In maart zijn de lessenpakketten aan de Klimopschool uitgereikt. Wethouder Albert de Vries reikte de certificaten gisteren uit aan de vijftien leerlingen. 

Lees hier het artikel op de site van PZC

Voor meer informatie over OV4U, kunt u contact opnemen met Irene Janssens. 
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl