[26-01-2011]

Zonnebloemschool leerlingen leren reizen met openbaar vervoer

Emmeloord - Leerlingen van de Zonnebloemschool in Emmeloord krijgen extra lessen om zelfstandig met het openbaar vervoer naar school te gaan. Dit is mogelijk dankzij een subsidie van 2.500 euro die het college van B&W in haar vergadering van 25 januari 2011 heeft toegekend. Doel is om in ieder geval tien leerlingen de kans te geven met het openbaar vervoer te reizen, waarmee tevens de aanspraak op het taxivervoer vervalt. 

 

De Zonnebloemschool 
De Zonnebloemschool is er voor zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 19 jaar. De school streeft ernaar de leerlingen te leren zelfstandig naar school te laten reizen met het openbaar vervoer. Daarvoor hebben zij extra lessen en ondersteuning nodig. De subsidie maakt het mogelijk om een lespakket op maat te maken, met herkenbare situaties in de schoolomgeving. 


Lessen 
De lessen worden op maat gemaakt door Mobycon en richten zich op de situatie rond de Zonnebloemschool. Niet alleen wordt een map gemaakt, ook worden de kinderen meegenomen op oefenreizen. Voor leerkrachten verschijnt een cd-rom met handleiding.

 Erwin Bokhorst 26-01-2001

 Bron: www.flevocourant.nl 
OV4U is een initiatief van Mobycon en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van: Stadsgewest Haaglanden, Gemeente Delft, Mobis, Trans Link Systems  |  info@ov4u.nl